Etusivu

Toimikunta

Luottamusmiehet

Työsuojeluvaltuutetut

Työsuojeluasiamet

Fantti

Tiedotukset

Linkit


Rautaruukin työntekijäin ammattiosasto ry n:o 200 perustettiin 31.03.1963 Raahen Työväentalolla. Perustamisen yhtenä johtoajatuksena oli, että ammattiosasto toimii niin sanottuna yhden työpaikan ammattiosastona.

Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Arvi Rautio. Toimikunta oli aluksi 7 jäseninen ja piti vuoden 1963 aikana neljä kokousta, kokouspaikkana oli Rautaruukin autotalli. Ammattiosaston jäsenmäärä oli vuoden 1963 lopussa 135, joista 7 oli naisia.

Ammattiosasto on vuosien aikana kasvanut melkoisesti. Jäsenmäärä 1.2.2017 3299 henkilöä, joista maksavia jäseniä noin 2041. Jäsenistä noin 14,5 % on naisia. Vuorotöissä työskentelee noin 1273 henkilöä.

17-jäseninen toimikunta kokontuu puheenjohtaja Sami Nymanin johdolla joka toinen tiistai.

Ammattiosasto järjestää mm. jaostojensa välityksellä jäsenistölle monenlaisia harrastukseen ja toimintaan liittyviä tilaisuuksia sekä tukee ja kannustaa jäsenistönsä koulutusta mm. Metalliliiton Murikka opistolla. Yhdistys osallistuu aktiivisesti paikkakunnan erilaisiin tilaisuuksiin ja tukee nuorisotyötä paikallisten urheilu- ja muiden vastaavien järjestöjen kautta.

Jo varhaisessa vaiheessa huomioitiin jäsenistön tarve erilaisten tilaisuuksien viettopaikan suhteen. Niinpä osasto on hankkinut ja rakentanut tähän toimintaan sopivat tilat läheltä Raahen kaupunkia, kauniista Ulko-Fantista. Tiloja saavat vuokrata myös ulkopuoliset, mikäli ne ovat jäsenistön käytöstä vapaita.

Ao-esittely PowerPoint-esityksenä liitteessä.

Jäsenlehti, Rannikon Ammattilaiset